Connect with us

Ngyab

Latest Current Affairs In Nigeria Today 2018

Politics

Latest Current Affairs In Nigeria Today 2018

Latest Current Affairs In Nigeria Today 2018

Loading...

latest current affairs in Nigeria, Current affairs in nigeria today, Nigeria current affairs from 1960 till date,  Current Affairs Questions In Nigeria 2018… See more details below..

This is the latest Current affairs question and answers in Nigeria today. most times you will think that you know all the little things about your country Nigeria but when asked you will find it difficult to remember.

We have compiled a detailed list of Nigeria Current affairs questions & answers to help you refresh your memory.

As you may not know that most of the questions set during recruitment aptitude test, school exams, WAEC exam especially art student is more of history about Nigeria.

                                                Latest Current Affairs In Nigeria Today 2018

52 Question and Answers about Nigeria

#1. Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macauly

#2. What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)

#3. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari

#4. Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osibajo

#5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength

#6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity

#7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil

RELATED:  Biography & Profile Of Prof Kolapo Eleka, Ekiti PDP Governorship Candidate

#8. What does the white color in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace

#9. What does the green color in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria

#10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones

#11. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar

#12. What is the capital of Nigeria Now?
Answer: Abuja

#13. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Senator Ike Ekweremadu

#14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
Answer: Super Eagles

#15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013

#16. Who was the first female vice chancellor of Nigerian university?
Answer: Grace Alele Williams

#17. Who gave Nigeria her name:
Answer: Flora Shaw

#18. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi

#19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen

#20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti

#21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti

#22. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

#23. When was Nigeria formed?
Answer: 1914

#24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State

RELATED:  Biafra: Nnamdi Kanu Have Apparently Taken Over The Southeast - Doyin Okupe

#25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka

#26. Who is the Nigerian current speaker of the house of Assembly?
Answer: Yakubu Dogara

#27. What is the premier university in Nigeria?
Answer: University of Ibadan

#28. Who is the minister of education in Nigeria?
Answer: Adamu Adamu

#29. Who is the current chief justice of Nigeria?
Answer: Mahmoud Mohammed.

#30. When did Nigeria have her independent?
Answer: 1st October 1960

#31. When did Nigeria become a republic?
Answer: 1st October 1963

#32. When was the first military coup carried out in Nigeria?
Answer: 1966

#33. How many local Government do we have in Nigeria?
Answer: 774

#34. Who is the first Nigerian president?
Answer: Dr Nnamdi Azikiwe

#35. Who was Nigerian first executive president?
Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

#36. Who was the Nigerian first prime minister?
Answer: Abubakar Tafawa Balewa

#37. What is the largest continent in the world?
Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent

#38. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean

#39. What is the full meaning of UNICEF?
Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund

#40. Who is the current Senate President in Nigeria?
Answer: Senator Bukola Saraki

#41. Which country’s flag is called the Union Jack?
Answer: Great Britain

RELATED:  Biafra: Nobody Wants To Break Away, Igbos Believe In One Nigeria - Iwuanyanwu

#42. When did Nigeria become a Republic?
Answer: 1963

#43. What is centenary?
Answer: 100 years

#44. What is Nigeria?
Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.

#45. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
Answer: General Muhammadu Buhari

#46. Who is the current INEC chairman?

Answer: Mahmud Yakubu

#47. Who is the current NAFDAC Director General?

Answer: Paul Orhii

#48. Who is the current Inspector General of police?

Answer: IGP Solomon Arase

#49. Current chairman of the African Union

Answer: Robert Mugabe

#50. Who is the secretary General of the united nations

Answer: Ban Ki-Moon

#51. Who is the current minister of education?

Answer: Anthony Onwuka

#52. Mention five rivers in Nigeria that share their names with a state.

Source: Ngyab.com

Searches Related To Current Affairs In Nigeria Today

General knowledge test in Nigeria

Nigeria general knowledge questions and answers

General knowledge questions for aptitude test in Nigeria

Nigerian current affairs for job interviews

Nigerian current affairs questions and answers

Nigeria current affairs from 1960 till date

Current affairs in Nigeria today

Nigeria general knowledge questions and answers pdf

Loading...
Continue Reading
You may also like...

David Chris is writer and a staff at Ngyab.com. He is also an internet guru who who loves reading and making new friends

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Politics

Advertisement

NIGERIAN MUSIC

Nigerian Music

OG – “RoofTop”

By November 13, 2018

Nigerian Music

ALBUM: SK – Sounds of S-Kiddy

By November 13, 2018

Nigerian Music

SK ft. Mystro & Sona – Passé

By November 13, 2018

Nigerian Music

Zlatan Ibile ft. Davido – Osanle

By November 13, 2018

Nigerian Music

Wizkid – “Gucci Snake” ft. Slimcase

By November 13, 2018

Entertainment News

FOLLOW US ON FACEBOOK

To Top